Περισσότερες εκδηλώσεις μετά την πανδημία; Η Epson είναι έτοιμη

Μία νέα ευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Epson, αποκαλύπτει ότι θα υπάρξει μια ισχυρή άνοδος του αριθμού εκδηλώσεων μόλις αρθούν τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας. Η έρευνα, η οποία σχεδιάστηκε με τη βοήθεια του καθηγητή, ψυχολόγου και ειδικού στον αντίκτυπο των πανδημιών στην κοινωνική συμπεριφορά, Steven Taylor, υποδηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν σε ένα μετα-πανδημικό κύμα χαράς και ενθουσιασμού για οργανωμένες εκδηλώσεις όπως φεστιβάλ, συναυλίες, ζωντανή ψυχαγωγία και περιηγήσεις σε αξιοθέατα.

Η Epson, είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής βιντεοπροβολέων στον κόσμο, κατέχοντας πάνω από το ένα τρίτο του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς. Καθώς διαθέτει προϊόντα οπτικής απεικόνισης laser πολλών lumens που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία συναρπαστικών και διαδραστικών βιωματικών περιβαλλόντων, ήθελε να εκτιμήσει πώς θα αντιδράσει η βιομηχανία μετά το πανδημία. Το πιο ελπιδοφόρο αποτέλεσμα δείχνει ότι η ζήτηση για συμμετοχή σε εκδηλώσεις θα είναι ακόμη ισχυρότερη μετά την πανδημία από ό, τι πριν από την έναρξη των περιορισμών. Ένα υψηλό ποσοστό (83%) σχεδιάζει να πάει στον ίδιο ή περισσότερο αριθμό εκδηλώσεων μόλις αρθούν τα lockdowns/ περιορισμοί κλειδώματος και, μεταξύ εκείνων που σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν περισσότερες εκδηλώσεις, πάνω από το ήμισυ (56%) δήλωσε ότι θα πάει σε περισσότερες εκδηλώσεις επειδή «η ζωή είναι σύντομη» και θέλουν «να αντισταθμίσουν τον χαμένο χρόνο».

Η στιγμή δημοσίευσης των παραπάνω αποτελεσμάτων συνάδει απόλυτα με τις ανακοινώσεις των νέων σειρών προϊόντων οπτικής απεικόνισης της Epson που είναι κατάλληλες για χώρους θεαμάτων, μουσεία, αξιοθέατα, κ.λπ

EB-PU1000 series

Η νέα σειρά EB-PU1000 βασίζεται στην επιτυχία της σειράς EB-L1070U της Epson και περιλαμβάνει βιντεοπροβολείς με 6.000, 7.000, 8.500 και 10.000 lumen που προσφέρουν ανάλυση WUXGA με βελτιώσεις 4K, HDR και προηγμένες δυνατότητες εγκατάστασης.

Πρόκειται για μια σειρά ευπροσάρμοστων και ελαφριών βιντεοπροβολέων υψηλής φωτεινότητας 3LCD που αναπτύχθηκε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των τουριστικών αξιοθέατων, των εταιρειών, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των αγορών σήμανσης.

Η σειρά EB-PU1000 υποστηρίζει την υπάρχουσα σειρά φακών της Epson με δυνατότητα μηχανοκίνητης μετατόπισης και παρέχει πρόσθετες επιλογές, όπως η νέα μονάδα εξωτερικής κάμερας ELPEC01. Η εξωτερική κάμερα μπορεί η ίδια να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να αναλάβει βοήθεια σύνδεσης δύο βιντεοπροβολέων χωρίς υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι συνδυάζει δύο βιντεοπροβολείς 10.000 lumens για να διπλασιάσει την τελική φωτεινότητα σε 20.000 lumens, χωρίς να χρειάζεται εξωτερικό λογισμικό υπολογιστή. Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανοιχτούς χώρους και για εκδηλώσεις που μπορεί να λαμβάνουν χώρα σε αυτούς. Η νέα γκάμα EB-PU1000 υποστηρίζει τεχνολογία Near Field Communication (NFC) για ευκολότερη εγκατάσταση αι ρύθμιση πολλαπλών βιντεοπροβολέων.

Ο κορυφαίος EB-PU2010 προσφέρει 10.000 lumens λευκού χρώματος, αλλά και Colour Light Output (CLO) και διατίθεται σε ένα συμπαγές και ελαφρύ πλαίσιο. Αυτός ο βιντεοπροβολέας είναι 27% μικρότερος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, πράγμα που σημαίνει διακριτικότερες εγκαταστάσεις χωρίς να θυσιάζεται η φωτεινότητα. Το πιο συμπαγές μέγεθος καθιστά τον βιντεοπροβολέα πιο  εύκολο τόσο στη μεταφορά όσο και στην αποθήκευση, κάνοντάς τον ιδανικό για υπεύθυνους διοργανώσεων.

Η νέα σειρά EB-PU1000 θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο του 2021.

EB-L700 series

Η νέα σειρά EB-L700 προσφέρει εύρος φωτεινότητας από 5.200 – 7.000 lumen λευκό και Colour Light Output (CLO), ενώ περιλαμβάνει και προηγμένες μεθόδους εγκατάστασης και συνδεσιμότητας. Διατίθενται, επίσης, μοντέλα προβολής κοντινής απόστασης.

Πρόκειται για μία νέα σειρά συμπαγών βιντεοπροβολέων laser 3LCD υψηλής φωτεινότητας που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες προβολής στην εκπαίδευση, σε εταιρείες, σε μουσεία και σε αξιοθέατα.

Σχεδιασμένοι για περισσότερη συνεργασία, συμμετοχή και εκμάθηση, οι βιντεοπροβολείς laser EB-L520U, EB-L530U, EB-L630U, EB-L720U και EB-L730U προσφέρουν έως και 7.000 lumens ίσου χρώματος και λευκής φωτεινότητας για ισχυρή απόδοση, ευέλικτη τοποθέτηση και εξαιρετική ποιότητα εικόνας για χρήση σε σχολεία και αίθουσες συνεδριάσεων εταιρειών. Διαφορετικές από άλλες τεχνολογίες προβολής με οθόνη στην τάξη, οι λύσεις της Epson προσφέρουν εικόνα με μέγεθος έως 500 ίντσες σε υποστηρίζοντας διάφορες αναλογίες διαστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά ευρείας μορφής 16:6 και υποστηρίζουν έως και τέσσερις εισόδους που θα εμφανίζονται ταυτόχρονα στην οθόνη για τη μεγιστοποίηση της περιοχής προβολής στην υβριδική εκπαίδευση και σε αίθουσες συσκέψεων.

Η νέα σειρά EB-L700 είναι εξοπλισμένη με επιλογές σύνδεσης έτοιμες για το μέλλον, όπως υποστήριξη σήματος 4K, ασύρματη επικοινωνία στα 5GHz, αναβαθμισμένο Miracast   και υποστήριξη για το νέο ασύρματο σύστημα παρουσίασης της Epson. Η εγκατάσταση διευκολύνεται επίσης με ευρύ ζουμ και μετατόπιση φακού , HDBaseT και ευελιξία τοποθέτησης 360 μοιρών.

Παρουσιάζοντας νέα μοντέλα κοντινής απόστασης, με αναλογία προβολής 0,8:1 και διαθέσιμα σε ασπρόμαυρες επιλογές, οι EB-L630SU και EB-L635SU προσφέρουν περαιτέρω ευελιξία στην γκάμα. Συνδυάζοντας προηγμένες δυνατότητες εγκατάστασης με φωτεινές, λεπτομερείς εικόνες, οι βιντεοπροβολείς προβολής από κανονική απόσταση EB-L730U και EB-L735U και οι βιντεοπροβολείς κοντινής απόστασης EB-L630SU και EB-L635SU προσφέρουν μια συμπαγή, μινιμαλιστική, διακριτική σχεδίαση που ταιριάζει απρόσκοπτα σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον και προσφέρει ευκρινείς, αληθινές εικόνες για διευρυμένες εφαρμογές, όπως σε συνεδριακά κέντρα, εκθέσεις μουσείων και χώρους ψυχαγωγίας. Οι σειρά EB-L700 είναι επίσης κατάλληλη για αθλητικές εγκαταστάσεις υποστηρίζοντας τη τεχνολογία Epson Projector Professional Tool, η οποία μπορεί να διορθώσει τη γεωμετρία, στη λειτουργία προηγμένων οθονών με ενσωματωμένη λειτουργικότητα ανάμιξης. Η σειρά υποστηρίζει επίσης εργαλεία λογισμικού Epson για ασύρματη διαχείριση περιεχομένου, απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχο.

Τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο του 2021

Lightscene EV-110 series

Η νέα σειρά Lightscene EV-110 έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί βιωματικά περιβάλλοντα με συναρπαστικές οθόνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία  βιωματικών και ψηφιακών οθονών σήμανσης για αξιοθέατα, μουσεία, γκαλερί και καταστήματα.

Ο κομψός βιντεοπροβολέας laser με 2.200 lumen προσφέρει στους χρήστες εκτεταμένες δυνατότητες σήμανσης και προβολής μηνυμάτων, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας οθονών χωρίς περίγραμμα, φιλτραρισμένων εφέ φωτισμού, τρισδιάστατης χαρτογράφησης αντικειμένων και ανάμειξης άκρων, κάνοντας τις στεφάνες, τα πλαίσια και τα μεγάλα μαύρα κουτιά επίπεδης οθόνης να μοιάζουν κομμάτι του παρελθόντος.

Η σειρά Lightscene EV-110 είναι ιδανική για λιανοπωλητές που ενδιαφέρονται για το σχεδιασμό και επιθυμούν να βελτιώσουν την εμπειρία των αγορών των πελατών τους στο κατάστημα με τη δημιουργία συναρπαστικών και φανταστικών βιωματικών οθονών. Οι χώροι φιλοξενίας θα αξιοποιήσουν το Lightscene για να παρέχουν πιο διασκεδαστικές εμπειρίες στους πελάτες τους, χρησιμοποιώντας δημιουργική σήμανση χωρίς περίγραμμα, μουσεία και γκαλερί θα χρησιμοποιήσουν το Lightscene για να προβάλουν ψηφιακή τέχνη ή καλλιτεχνικό περιεχόμενο, να βελτιώσουν τα εκθέματα ή να δημιουργήσουν βιωματικά περιβάλλοντα που θα εκπλήξουν και θα ενθουσιάσουν τους επισκέπτες.

Τα νέα μοντέλα προσφέρουν μια σειρά νέων δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας GPI που επιτρέπει απλές και οικονομικές διαδραστικές εμπειρίες με βάση τον αισθητήρα. Τα προϊόντα LightScene έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την εγκατάσταση με μία ευρεία γωνία προβολής, δυνατότητα ζουμ με μηχανοκίνητα οπτικά στοιχεία, διόρθωση γεωμετρίας για να διασφαλιστεί ότι η προβολή ταιριάζει με το επιθυμητό αποτέλεσμα και σχεδίαση συναρμολόγησης με ball-joint συνδέσεις σε ράγες φωτισμού, οροφής και σε βάσεις δαπέδου.

Η σειρά EV-110 διατίθεται σε μαύρο ή άσπρο και έχει συμπαγή σχεδίαση βιντεοπροβολέα για ελαχιστοποίηση του οπτικού θορύβου και εφαρμογή χωρίς προβλήματα σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Ο EV-110 επίσης διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων για αναπαραγωγή περιεχομένου χωρίς καλώδιο, καθώς και σύνδεση Wi-Fi και LAN που επιτρέπει τη δημιουργία και διαχείριση ζωντανών περιεχομένων, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Epson Creative Projection και το λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου Epson Projector που συνδυάζονται για να παρέχουν μία πλήρης λύση για τη διαχείριση περιεχομένου και τη δημιουργία προσαρμοσμένου περιεχομένου. Είναι επίσης εύκολο να ενσωματωθεί η σειρά EV-110 σε ήδη υπάρχουσες υποδομές CMS με απλή συνδεσιμότητα HDMI.

Ο Lightscene EV-110 θα είναι διαθέσιμος από το καλοκαίρι του 2021

Οι νέες αυτές λύσεις οπτικής απεικόνισης της Epson κυκλοφορούν σε μία ιδιαίτερη περίοδο με την επιστροφή των ανθρώπων σε φεστιβάλ, συναυλίες και αξιοθέατα να αναμένεται δυναμική και δεδομένη. Η ανάλυση των ευρημάτων του καθηγητή Steven Taylor, ψυχολόγος που έχει μελετήσει τον αντίκτυπο των πανδημιών στην ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά,  δείχνει επίσης ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν υποτιμήσει την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν ζωντανές εκδηλώσεις και η ανάκαμψη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

«Η έρευνα δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι πρόθυμοι να ξαναρχίσουν την προ-πανδημική κοινωνική τους ζωή, η οποία περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε ζωντανές βιωματικές εκδηλώσεις», σχολίασε ο καθηγητής. «Αυτό υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι ανθεκτικοί και ότι οι περισσότεροι θα επιστρέψουν στα προ-πανδημικά επίπεδα κοινωνικοποίησής τους, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνονται τώρα. Οι άνθρωποι θα θέλουν να βγουν και να κοινωνικοποιηθούν και αυτή η κίνηση θα συμβεί γρήγορα. Στην πραγματικότητα, περιμένω ότι θα υπάρξει μια βραχύβια περίοδος έντονης κοινωνικότητας, καθώς οι άνθρωποι μόλις επιστρέφουν στη κοινωνική ζωή θα νιώθουν ξανά σαν να είναι 20 ετών. Οι ζωντανές εκδηλώσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό

πηγή: biztech.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *