Το… σοκ που παθαίνει το σώμα μας αν φάμε ένα από τα πιο παχυντικά burger

Αναλυτικά με αριθμούς τι προσφέρει στο σώμα μας, το Pretzel Bacon Pub Triple των Wendy’s.

Τα Wendy’s (δυστυχώς για τους παλιότερους) αποτελούν παρελθόν από την χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Κάποιοι ζούνε με τις αναμνήσεις από αυτά και τις επισκέψεις στο Σύνταγμα, όμως στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου (πλην τις Ευρώπης) συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα δημιουργήματά του.

Μεταξύ αυτών είναι και ένα burger, το οποίο μπορεί να φαντάζει ως απολαυστικό, όμως στην πραγματικότητα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ανθυγιεινών που μπορεί να καταναλώσει κάποιος. Μιλάμε φυσικά για το Pretzel Bacon Pub Triple, το οποίο οι λάτρεις του είδους, το βλέπουν και τους τρέχουν τα σάλια…

Πάμε όμως να δούμε την διατροφική του ανάλυση…

  • Θερμίδες: 1.520 θερμίδες
  • Λιπαρά: 106 g. (45 g. κορεσμένου λίπους, 5 g. trans λίπους)
  • Νάτριο: 1,9 g.
  • Υδατάνθρακες: 54 g.
  • Πρωτεΐνη: 89 g.

Οι θερμίδες

Ο μέσος όρος της ενδεδειγμένης πρόληψης θερμίδων είναι 2.000 κάθε μέρα, όμως αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ηλικία του ατόμου, το βάρος του, η φυσική του κατάσταση και το αν είναι άνδρας ή γυναίκα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς όμως, το γεγονός οτι μόνο με το burger αυτό και χωρίς τα συνοδευτικά, καλύπτονται τα 3/4 των θερμίδων αυτών, μόνο καλό δεν είναι. Μπορεί να μένουν άλλες 480, αλλά οι 2.000 θερμίδες πρέπει να καταναλώνονται σε βάθος 24ώρου.

Το λίπος

Πάμε στα λιπαρά τώρα. Κάποιος που κάνει διατροφή 2.000 θερμίδων, σύμφωνα με την American Heart Association, πρέπει να καταναλώνει μάξιμουμ 78 g. λιπαρά την ημέρα. Κάτι που σημαίνει οτι το Pretzel Bacon Pub Triple θα βάλει στο σώμα  40 g. παραπάνω από το προβλεπόμενο. 

Παράλληλα, τα κορεσμένα πρέπει να αντιστοιχούν στο 5-6% των λιπαρών που λαμβάνει κανείς. Μόνο που με το δημιούργημα των Wendy’s το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 40% και αγγίζει το 50%.

Αλάτι

Ένας μέσος άνθρωπος δεν πρέπει να καταναλώνει πάνω από 2,4 gνάτριου ή 6 g. αλατιού, με το Pretzel Bacon Pub Triple από μόνο του και χωρίς τις κλασσικές πατάτες που το συνοδεύουν, να έχουν 1,9 g. νάτριου, δηλαδή τα 4/5 της ημερήσιας κατανάλωσης.

Πρωτεΐνη

Τέλος πάμε και στην πρωτεΐνη. Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας πως αυτή δεν κάνει κακό, ακόμα και αν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Αρκετοί ενήλικες μπορούν να καταναλώσουν 45-55 g. πρωτεΐνης σε 24ωρο, όμως το burger αυτό δίνει σχεδόν την διπλάσια, καθώς φτάνει τα 89 g.

Η κατανάλωση τέτοιας ποσότητας πρωτεΐνης που είναι επεξεργασμένη και προέρχεται από κόκκινο κρέας σύμφωνα με το British Heart Foundation συνδέεται με καρδιακά προβλήματα και άλλες ασθένειες.

Μετά από τα παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνει οτι ο οργανισμός και οι αρτηρίες μας, παθαίνουν σοκ με την κατανάλωση ενός τέτοιου γεύματος. Πόσω μάλλον αν συνοδεύεται από τηγανιτές πατάτες και κάποιο ποτό.

Μπορεί το συγκεκριμένο να μην υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά μπορείτε εύκολα να κάνετε την αναλογία με τα υπόλοιπα που μπορεί να βρει κάποιος στην χώρα μας

https://www.youtube.com/embed/hXGi71WHYrI

πηγή: gazzeta.gr/plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *