Εκατομμύρια πλαστά αναλώσιμα κατάσχεσε η HP το 2020

Τον περασμένο χρόνο, η ομάδα Anti-Counterfeiting and Fraud (ACF) της HP κατάσχεσε πάνω από 4,5 εκατομμύρια πλαστά προϊόντα εκτύπωσης, ανταλλακτικά και εξαρτήματα – συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αριθμών δοχείων μελανιού και γραφίτη – σε ελέγχους σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), την Ανατολική Ασία και την Αμερική.

Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Νοέμβριο του 2019 και Οκτώβριο του 2020, σε μια περίοδο όπου η πανδημία του ιού COVID-19, επέφερε τεράστιες προκλήσεις στη μάχη ενάντια στις πλαστές προμήθειες εκτύπωσης σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των παύσεων κρατικών λειτουργιών, των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και των αλλαγών στις προτεραιότητες των τελωνειακών ελέγχων, τα εγκληματικά δίκτυα έχουν προσαρμόσει τις στρατηγικές τους για να επωφεληθούν από το εξελισσόμενο τοπίο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει ανθήσει έντονα καθώς οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις στρέφονται σε διαδικτυακές αγορές. Η ομάδα ACF της HP έπρεπε να κινηθεί άμεσα, βρίσκοντας νέους τρόπους για να προστατεύσει τους πελάτες της από αυτούς τους παράνομους ηλεκτρονικούς εμπόρους – οδηγώντας σε 224.000 καταργήσεις πλαστών δοχείων από διαδικτυακές αγορές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, η ομάδα ACF της HP συνεργάστηκε στενά με τους πελάτες και τους συνεργάτες των καναλιών διανομής για να πραγματοποιήσει πάνω από 1.700 επιθεωρήσεις στις παραδόσεις των πελατών (CDI) και προστατευτικούς ελέγχους των συνεργατών στα κανάλια διανομής (CPPA) σε όλες τις περιοχές. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με ασφαλή τρόπο την περίοδο της πανδημίας, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες συνεχίζουν να προμηθεύονται τα αυθεντικά προϊόντα εκτύπωσης της HP. Η ομάδα συνέχισε να εκπαιδεύει τους συνεργάτες της για την καταπολέμηση της παραποίησης μέσω του διαδικτύου που προσεγγίζει περισσότερους από 6.700 ενδιαφερόμενους, συνεργάτες και πελάτες από όλο τον κόσμο.

«Η διαδικτυακή αγορά αναπτυσσόταν ήδη σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για αγορές στα φυσικά καταστήματα λόγω της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι στράφηκαν στις αγορές και τις πωλήσεις στο διαδίκτυο – συμπεριλαμβανομένων εγκληματικών στοιχείων που μπορούν να κρυφτούν πίσω από το πέπλο της μυστικότητας που παρέχει το Διαδίκτυο», δήλωσε ο Γκλεν Τζόουνς, επικεφαλής του παγκόσμιου προγράμματος κατά της παραποίησης / απομίμησης της HP. «Τώρα περισσότερο από ποτέ, η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και την κατάργηση των πλαστών προϊόντων. Από τις συνεχείς επενδύσεις σε διαδικτυακά εργαλεία παρακολούθησης, τη χρήση μεγάλου όγκου δεδομένων για την ανακάλυψη πλαστών προϊόντων και βελτιώσεων στην τεχνολογία εντοπισμού και παρακολούθησης, η HP συνεχίζει να εφευρίσκει νέους τρόπους προστασίας των πελατών μας».

Πρόσθετες επιτυχίες του 2020 από την ομάδα της HP για την καταπολέμηση της παραποίησης και της απάτης στην Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική (EMEA) περιλαμβάνουν:

  • Κατάσχεση ενός εκατομμυρίου παράνομων προμηθειών εκτύπωσης και κατάργηση περισσότερων από 135.000 διαδικτυακών προσφορών στις χώρες αυτές
  • Διακοπή της πιθανής πώλησης 54.000 πλαστών δοχείων γραφίτη και μελανιού στη Νιγηρία – η μεγαλύτερη κατάσχεση που έγινε στην περιοχή EMEA το 2020
  • Έκδοση πάνω από 500 οδηγιών για απάτη, βοηθώντας το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους πελάτες της HP να καταπολεμήσουν τα πλαστά προϊόντα
  • Εξέλιξη των τεχνολογιών εντοπισμού για την καταπολέμηση των πωλήσεων παράνομων προμηθειών εκτύπωσης. Τα δοχεία γραφίτη εξακολουθούν να αποτελούν το πιο διαδεδομένο είδος παραποίησης αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 75% της αξίας κατάσχεσης το 2020.

«Καθώς μειώνονται σταδιακά οι περιορισμοί της πανδημίας και οι υπάλληλοι επιστρέφουν στο γραφείο, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι υποψιασμένοι σχετικά με τα φθηνά προϊόντα γραφείου που κατακλύζουν την αγορά και μπορεί να αφορούν απομιμήσεις», πρόσθεσε ο Τζόουνς. «Πρέπει να υπάρχει κοινή υπευθυνότητα μεταξύ των εμπορικών σημάτων, των παρόχων υπηρεσιών και των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου για να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα που πωλούνται είναι νόμιμα. Συνεργαζόμενοι στενά με τους εταίρους και τους διανομείς του καναλιού μας, μπορούμε να μειώσουμε τις περιπτώσεις πλαστών προϊόντων που φτάνουν στον πελάτη».

Η παραποίηση αποτελεί έγκλημα. Για τους χρήστες, τέτοιες παράνομες απομιμήσεις μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην απόδοση και την αξιοπιστία. Σε περίπτωση βλάβης του εκτυπωτή λόγω της χρήσης πλαστού μελανιού ή γραφίτη, η εγγύηση του κατασκευαστή ενδέχεται να μην ισχύει.

Αντίθετα, τα αυθεντικά προϊόντα της HP έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας που ακολουθεί η HP, με βάση μια μακρά ιστορία καινοτομίας, έρευνας και δοκιμών. Τα αυθεντικά δοχεία HP LaserJet και HP inkjet, σε αντίθεση με τα πλαστά, προσφέρουν εξαιρετική απόδοση και εγγυημένα αποτελέσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *